Friday, May 2, 2025

صفحه نخست » گفت‌وگو لازمه‌ی مبارزه برای گذار از جمهوری اسلامی

gozar.jpgاستودیو پات

نرگس محمدی در گفتگو با حسین رزاق

🔺ما در شرایطی هستیم که هیچکس از شرایط فعلی راضی نیست، نه تنها راضی نیست، بلکه تمام ابعاد زندگی خو و تمام ابعاد اجتماع‌ را در خطر می‌بیند. در این شرایط ما از گذار از جمهوری اسلامی حرف میزنیم. اگر ۲۰ سال پیش درباره گذار از جمهوری اسلامی حرف میزدید، احتمالا الزامات دیگری داشتید، کنش‌ها متاثر از شرایط است، حتی شرایط فعلی ما متاثر از شرایط جهانی است، اینها را نمی‌شود از هم تفکیک کرد. در این اتمسفر، در این شرایط ما از گذار از جمهوری اسلامی حرف میزنیم.

🔺این شرایط الزامات خودش را دارد، با ده سال پیش، بیست سال پیش و حتی با قبل از جنبش زن زندگی آزادی متفاوت است. در این شرایط معتقدم قائده حذف و طرد، انحصارگرایی، شمول اجباری و... جوابگو نیست، ما باید به راه‌حلی برسیم که ما را به سمت هم‌زیستی هدایت بکند. اینجا باید صدای یکدیگر را بشنویم، باید به حرف‌های هم گوش بدهیم و اجازه بدهیم که صدای آن دیگری هم شنیده بشود.



🔺تاکید می‌کنم در چنین شرایطی، با گفتگو کردن می‌توانیم به یک راهکاری برسیم که آن راهکار شرایط گذار از استبداد به دموکراسی را ممکن، محقق و قدرتمند بکند. گفتگو هم به نوعی مبارزه است. بخشی از مبارزه برای گذار از جمهوری اسلامی، مبارزه برای گذار از استبداد به دموکراسی، همین گفتگو است.

🔺شما وقتی گفتگو می‌کنید و اصرار می‌کنید برای آنکه صدای دیگری را بشنوید و خود نیز حرفتان را بزنید، در اصل دارید مقابله می‌کنید با سیاست جمهوری اسلامی که اساسا سعی دارد گفتگو و صدایی وجود نداشته باشد و آنچنان شکاف‌ها فعال شده باشند که افراد هرگز نتوانند با یکدیگر حرف بزنند. این گفتگو بخشی از مبارزه و مقاومت است که مبارزه را معطوف به نتیجه می‌کند.

🔺امر مدارا را نباید دست کم گرفت؛ مگر نمی‌گوییم هدف ما عبور از استبداد به دموکراسی است؟ آنچه دموکراسی را تعریف می‌کند «رواداری» است. باید یکدیگر را تحمل کنیم، نه اینکه یک‌دست بشویم، نه اینکه من باید حتما عضو گروه شما باشم، تا بتوانیم گفتگو بکنیم.

🔺ما با درک و شناخت گروه‌هایمان، باید دور میز بنشینیم و باهم حرف بزنیم. اگر ما بر این باوریم که در این واحد جغرافیایی و در این قلمرو با یکدیگر زندگی می‌کنیم، باید خودمان را هم‌سرنوشت بدانیم، سرنوشت شما، سرنوشت من و آن دیگری هم هست.

🔺اینجا ما به ضرورت دموکراسی میرسیم، دموکراسی که ناگهان خلق نمی‌شود، دموکراسی را باید محقق کرد و برای آن برنامه داشت.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy