یکشنبه 15 آبان 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خبرهای حقوق بشری یکشنبه: علی تاری رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در مازندران ممنوع المرخصی شد

خبرهای این صفحه مرتبا به روز می شوند

علی تاری رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در مازندران ممنوع المرخصی شد، جرس

جـــرس: علی تاری، رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استان مازندران که در زندان به سر می برد، به دستور مقامات قضایی ممنوع المرخصی شد.

به گزارش جرس، رئیس زندان متی کلای بابل با درخواست مرخصی علی تاری مخالفت کرد و بنا بر این گزارش، بابازاده، رئیس زندان متی کلای بابل علت ممنوع المرخصی بودن علی تاری را اتهام وی ذکر نموده و گفته است:

" بر اساس بخش نامه جدید وزارت اطلاعات، زندانیانی که جرم آنان توهین به امام و رهبری است، حق استفاده از مرخصی و آزادی مشروط را نخواهند داشت و مرخصی و آزادی مشروط شامل حال آنها نمی شود. "

این گفته رئیس زندان بابل در حالی است که بر اساس مقررات و چارت اداری سازمان زندان های کل کشور، اداره زندان ها زیرمجموعه و تحت نظر سازمان زندان های کل کشور محسوب می شود و بخش نامه و آئین نامه ای خود را از سازمان زندان ها دریافت می کنند و دریافت بخش نامه از وزارت اطلاعات خلاف مقررات و آئین نامه سازمان زندان ها است.

در ادامه گزارش رسیده به جرس آمده که با گذشت یک ماه از مدت حبس رئیس سازمان تبلیغات سپاه پاسدارن استان مازندران در دوران جنگ، خانواده وی برای چندمین بار خواستار تحویل فوری داروهای مصرفی آقای تاری شده اند و تاکید کرده اند که این فعال سیاسی علاوه بر درد شدید کمر مبتلا به بیماری قلبی و گوارشی است و ممانعت از رساندن داروهای مورد نیاز وی باعث وخیم شدن حال وی خواهد شد. با وجود تاکید خانواده ایشان بر تحویل داروهای مورد نیازاین فعال سیاسی، همچنان مسئولین زندان از ورود داروها ممانعت می کنند. همچنین، با وجود گذشت قریب به یک ماه این فعال سیاسی همچنان از امکانات اولیه حقوق یک زندانی محروم است، به گونه ای که در اتاق زندان تخت ندارد و با توجه به سابقه کمر درد ناشی از تحمل سه ماه انفرادی در دوران بازداشت، خوابیدن بر روی کف اتاق مرطوب زندان، باعث تشدید کمردرد وی شده است.

علی تاری نائب رئیس اداره آموزش و پروش شهرستان بابلسر در دوران دولت اصلاحات در تاریخ 14 فروردین 89 به مدت سه ماه به اتهام نشر اکاذیب توسط اداره اطلاعات شهرستان بابل دستگیر شد و مورد بازجوئی قرار گرفت.


انتقال حمید رضا خادم به بند ۳۵۰ جهت اجرای حکم، هرانا

خبرگزاری هرانا - حمىدرضاخادم٣۴ساله فعال سیاسى جهت اجرای حکم چهار ساله خود به دادسرای اوین احضار و سپس به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران این فعال سیاسی درتاریخ ۱۶آذر ۱۳۸۹درشعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به تحمل ۵سال حبس تعزیری به اتهام اجتماع وتبانى وهمچنىن تبلیغ علیه نظام محکوم گردیده بود.

نامبرده پس از تائید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر استان به ۴ سال حبس تعزیری جهت اجرای حکم به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.


احمدرضا احمدپور به مرخصی آمد، هرانا

خبرگزاری هرانا - احمدرضا احمدپور، زندانی سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت قم، با موافقت مسئولان روز گذشته به مرخصی آمد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمدرضا احمدپور، که برای بار دوم در تیر ماه امسال، به دلیل نگارش نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل دستگیر و روانه زندان شده بود، برای مدت یک هفته به مرخصی آمده است.

وی این نامه را در دوران اعتصاب غذای بازداشت قبلی‌اش و درباره شرایط بد زندان و زندانیان نوشته بود که موجب بازشدن پرونده‌ای جدید برایش شد.

اتهام‌های این وبلاگنویس و روحانی دگراندیش در پرونده جدید اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با سرپل سازمان منافقین (مجاهدین) به منظور ایجاد آشوب در کشور، نشر اکاذیب به منظور تشویش اذهان عمومی از طریق تهیه و انتشار نامه به دبیرکل سازمان ملل، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق تهیه و انتشار نامه مذکور، نگهداری تجهیزات ماهواره در منزل و انجام فعل حرام به علت عدم تخلیه منزل مسکونی سازمانی طلاب و داشتن سی. دی مبتذل (سی. دی موسیقی) عنوان شده است.

در دادگاه بدوی ایشان از بعضی اتهامات یادشده تبرئه و در ‌‌‌نهایت به ۳ سال حبس در شهر اهواز، ۱۰ سال تبعید به شهر ایذه، پرداخت ۲۰۰ هزار تومان جریمه نقدی بابت داشتن تجهیزات ماهواره و ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی بابت کشف سی دی مبتذل در خانه‌شان، محکوم که در دادگاه تجدید نظر، این احکام به تایید رسید.

در زمان بازداشت جاری، بار‌ها با خانواده ایشان برای تخلیه منزل سازمانی تماس گرفته شده است که در یکی از آخرین تماس‌ها، حراست شهرک مهدیه (شهرک طلاب قم) گفته است خانه به تعمیرات نیاز دارد. ‬

لازم به یادآوری ست که وی در سال ۸۸ و در جریان حوادث بعد از انتخابات نیز، به اتهام تبلیغ علیه نظام، هتک حیثیت روحانیت، توهین به رهبری و نشر اکاذیب به یکسال حبس محکوم شده بود که دوران محکومیتش سال گذشته به پایان رسید.


آزادی یک فعال کارگری در کردستان، آژانس خبری موکریان

یک فعال کارگری پس از گذراندن دوران محکومیت از زندان آزاد شد .

به گزارش آژانس خبری موکریان و به نقل از منابع آگاه، این فعال کارگری که خالد اسدی نام دارد روز یازدهم آبان ماه سال جاری پس از اتمام دوران محکومیت خود از زندان آزاد شد.

گفتنی است نامبرده که عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری می باشد پیشتر در دادگاه انقلاب مریوان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به سه سال و 10 ماه زندان محكوم شد كه با اعتراض نامبرده به رای صادره این حکم در دادگاه تجدید نظر، به دو سال و8 ماه زندان تعزیزی تغییر یافت.


یک درویش گنابادی دیگر در ادامه فشارهای نیروهای امنیتی علیه دراویش گنابادی در کوار مورد آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار گرفت . مجذوبان نور

به گزارش خبرنگار سایت مجذوبان نور؛ صبح امروز ۱۴ آبان ماه نیروهای امنیتی با حمله به مغازه محمد علی شمشیر زن ٬ یکی از دارویش گنابادی و تیر اندازی به سوی وی با ایجاد رعب و وحشت به اعمال خشونت آمیز و غیر قانونی خود در طی روزهای اخیر ادامه دادند .

در ادامه این گزارش آمده است ؛ تیر اندازی لباس شخصی ها به سوی این درویش منجر به صدمه جانی نشد و تیر نیروهای امنیتی با کمی فاصله به مغازه ایشان آسیب رساند .

یاد آور می شود از اوایل آبان ماه موج تازه ای از فشارها بر دراویش گنابادی ساکن در کوار آغاز شده ٬ که با تفتیش و ضرب و شتم و بازداشت دراویش منطقه ادامه یافته است .

حمید رضا خادم از بازداشت شدگان رویدادهای پس ازانتخابات وعضو دفتر پژوهشهای جبهای ملی است.


تجمع اعتراضی اعضا شرکتهای خدمات مشاوره ای کشاورزی کرمانشاه، موکریان

جمعی از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی کرمانشاه در مجوطه سازمان جهاد کشاورزی این شهر تجمع کردند،

به گزارش آژانس خبری موکریان و به نقل از منابع آگاه، جمعی از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی فعال در شرکتهای خدمات فنی مشاوره ای کشاورزی کرمانشاه روز پنج شنبه 12 آبان ماه در اعتراض به پایین بودن میزان درآمدشان و عدم حمایت مسئولین سازمان جهاد کشاورزی ، در مجوطه سازمان جهاد کشاورزی این شهر تجمع کردند.

این تجمع با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی درجمع معترضین و اعلام اینکه امسال منابع مالی تامین این قراردادها به یک چهارم تقلیل یافته واخیرا طرحی تهیه و به دولت ارائه شده که در آن پیشنهاد شده که به منظور استفاده از خدمات این شرکتها سالانه 50 میلیار ریال به استان اختصاص یابد پایان یافت



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


روزشمار نقض حقوق شهروندان بهایی ایران مهر ماه ۱۳۹۰، هرانا

خبرگزاری هرانا - در تدوام سرکوب اقلیت مذهبی بهایی گزارشی ماهانه از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می‌شود که گزارش زیر نقض حقوق بهائیان در مهرماه سال جاری است.

متن این گزارش به قرار زیر است:

۲ مهر: با شروع ترم جدید «مونا مؤمنی» دانشجوی بهایی ترم ۷ دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دلیل اعتقادات مذهبی از دانشگاه اخراج شد.

۳ مهر: مسئولین ثبت نام دانشگاه قم از ثبت نام «ملیکا وزیرزاده» ورودی جدید این دانشگاه به دلیل اعتقاد به آئین بهایی ممانعت بعمل آوردند.

۶ مهر: بشیر احسانی فعال حق تحصیل و دانشجوی محروم از تحصیل بهایی به اتهام تجمع و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد

- طی روزهای اخیر دو شهروند بهایی ساکن سنندج به نام‌های شهره رئوفی و وحید خلوصی به اداره اطلاعات احضار که پس از بازجویی آزاد شدند.

- «ر‌ها ثابت» شهروند بهایی ساکن شیراز پس از کذراندن ۴ سال دوره محکومیت آزاد شد.

۷ مهر: در یک یورش همزمان بیش از ۲۰ نفر از شهروندان بهایی اصفهان بازداشت شدند تعدادی از این شهروندان بهایی روز بعد آزاد شدند و ۱۱ نفر در بازداشت باقی می‌مانند اسامی بازداشت شدگان اولیه عبارتست از: فربد اشتیاق، لاله نامجویان، پریسا رحمانی، عطاء الله دانشگر، انیسا دانشگر، فردوس نیکی، حشمت الله نیکی، آرمان رحیمی، روحیه حکیمان، سمیرا قانع، فرزاد روحانی، لوا دانشگر، داراب یزدانی، فاضل بهنام، س‌ها بهنام، شهلا سنائی، سهیلا داوردان، داریوش دست پیش، سهیلا واحدیان، تاج الملوک جانمیان و دینا صفاپور (۹ ساله).

- «وجیهه ناشری» شهروند بهایی ساکن ساری پس از ۴۰ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.

۹ مهر: دادگاه انقلاب مشهد چهار شهروند بهایی به نام‌های «رزیتا واثقی»، «ناهید قدیری»، «سونیا احمدی» و «نورا نبیل‌زاده» را به ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد همچنین چهار شهروند بهایی دیگر ساکن مشهد به نام‌های «بهمن یزدانی»، «افشین آریانفرد»، «شهاب طائفی» و «وصال محمدی» به ۳ سال حبس تعزیری که در ۵ سال تعلیقی محکوم شدند قابل ذکر است طبق این پرونده تعدادی از شهروندان مسلمان هم به حبس محکوم شدند.

۱۰ مهر: طی روزهای اخیردادگاه ۷ شهروند بهایی مرتبط با مؤسسه علمی آزاد (دانشگاه آن لاین بهاییان ایران) در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه‌ای برگزار شد اتهام این اشخاص «عضویت در گروههای غیر قانونی (عضویت در جامعه بهاییان ایران) به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت ملی» می‌باشد. اسامی این شهروندان عبارتست از نوشین خادم، کامران مرتضایی، محمود بادوام، وحید محمودی، فرهاد صدقی، کامران مرتضایی و رامین زیبایی.

۱۲ مهر: «فخرالدین صمیمی» شهروند بهایی ساکن قائم شهر برای گذراندن محکومیت شش ماهه خود را به دایره اجرای احکام معرفی و به زندان قائم شهر منتقل گردید.

۱۳ مهر: ماموران امنیتی به منزل سما رئوفی شهروند بهایی ساکن سنندج مراجعه کرده که پس از تفتیش محل حکم بازداشت سما رئوفی را داشتند که به دلیل عدم حضور نامبرده موفق به دستگیری وی نشدند.
- «کیوان دهقانی» شهروند بهایی ساکن اصفهان پس از دو ماه و نیم بازداشت از زندان اصفهان به اداره اطلاعات مشهد منتقل شد.

۱۴ مهر: یازده شهروند بهایی بازداشت شده در اصفهان پس از یک هفته بازداشت به قید وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شدند این شهروندان بهایی عبارتند از: حشمت الله نیکی، عطاء الله دانشگر، فربد اشتیاق، فرزاد روحانی، روحیه حکیمان، انیسا دانشگر، لوا دانشگر، داریوش دست پیش، سهیلا داوردان، پریسا رحمانی و آرمان رحیمی.

۱۶ مهر: «هومن رحمانیان» دانشجوی بهایی رشته کامپیو‌تر دانشگاه صنعتی اصفهان به دلیل اعتقاد مذهبی از دانشگاه مزبور اخراج شد.

۱۷ مهر: مسئولین دانشگاه علم و فرهنگ تهران از ثبت نام یک دانشجوی بهایی به نام «ارکیده آقایی» ممانعت بعمل آوردند ارکیده آقایی دانشجوی رجایی قزوین بوده که این ترم بصورت مه‌مان قرار بوده در دانشگاه علم و فرهنگ تهران حاضر باشد.

- وضعیت جسمانی «بهفر خانجانی» شهروند بهایی ساکن سمنان که در حال سپری کردن محکومیت ۴ ساله در زندان شهر مزبور می‌باشد وخیم گزارش شده این در حالیست که مسئولان زندان از اعطای مرخصی به نامبرده خودداری می‌کنند.

۱۸ مهر: شش شهروند بهایی بازداشت شده در ارتباط با مؤسسه علمی آزاد پس از گذشت بیش از۴ ماه و نیم بازداشت موقت از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شدند اسامی این شهروندان عبارتست از وحید محمودی، کامران مرتضایی، ریاض سبحانی، محمود بادوام، فرهاد صدقی و رامین زیبایی.

۱۹ مهر: «مسعود محمودی» شهروند بهایی ساکن شیروان برای ارائه آخرین دفاعیات در شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی بجنورد حاضر شد اتهامات نامبرده تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی عنوان شده که نامبرده اتهامات مزبور را رد کرد.

۲۰ مهر: «فرنود جهانگیری» دانشجوی بهایی رشته زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه بابلسربه دلیل اعتقاد به آئین بهایی از دانشگاه مزبور اخراج شد.

۲۳ مهر: نوشین خادم شهروند بهایی بازداشت شده در ارتباط با مؤسسه علمی آزاد پس از ۱۴۷ روز بازداشت موقت به بند زنان منتقل شد.

۲۴ مهر: «دیدار رئوفی» شهروند بهایی ساکن تهران که پیش از این به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود برای گذراندن دوران محکومیت خود را به زندان اوین معرفی و به زندان منتقل گردید.

۲۵ مهر: هفت شهروند بهایی مرتبط با مؤسسه علمی آزاد مجموعا به ۳۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند طبق این حکم کامران مرتضایی و وحید محمودی به ۵ سال و نوشین خادم، فرهاد صدقی، رامین زیبایی، محمود بادوام و ریاض سبحانی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

- ماموران اداره اطلاعات به منزل یک شهروند بهایی ساکن امیدیه (واقع در خوزستان) به نام «نسرین شاعر‌زاده» یورش برده که پس از تفتیش محل و ضبط تجهیزات ماهواره‌ای، کامپیو‌تر، تعدادی سی دی و عکس‌های خانوادگی همچنین کتب و عکس‌های مذهبی نامبرده را نیز بازداشت کردند. (نسرین شاعر‌زاده چند ساعت پس از بازداشت به قید وثیقه آزاد می‌گردد)

۲۷ مهر: طی ابلاغ حکمی «ایقان شهیدی» فعال حق تحصیل و شهروند بهایی ساکن کرمانشاه ممنوع الخروج شد حکم مزبور ۳ مهر ماه صادر شده است. قابل ذکر است نامبرده پیش از این به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده که پرونده‌اش در مرحله تجدید نظر قرار دارد.

۲۹ مهر: جامعه جهانی بهایی طی گزارشی افشا کرد که تلاش مکارانه و سازمان یافته رسانه‌ای و مطبوعاتی تحت حمایت دولت برای دهشتناک جلوه دادن و بدنام کردن بهاییان از طریق بکار بردن اتهامات دروغ، واژه‌های تحریک آمیز و تصاویر نفرت انگیز در ایران صورت می‌پذیرد این مطلب با استناد و تجزیه وتحلیل بیش از ۴۰۰ نمونه مطلب رسانه‌ای و مطبوعاتی طی ۱۶ ماه گذشته ارائه شده است.

قابل ذکر است طبق آمارهای رسمی اسامی شهروندان بهایی محبوس در پایان مهر ماه عبارتست از:
اوین (بند زنان):

۱-مهوش ثابت: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۲-فریبا کمال آبادی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهای ایران)
۳-منیژه نصرالهی (منزویان): محکومیت ۳ سال و ۶ ماه (منتقل شده از زندان سمنان)
۴-صهبا رضوانی: محکومیت ۳ سال و یک ماه (منتقل شده از زندان سمنان)
۵- شعله طائف: محکومیت یک سال (منتقل شده از زندان سمنان)
۶ – نوشین خادم: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر)
اوین (بند ۳۵۰)
۷- سما نورانی: محکومیت یک سال
۸- پیمان کشفی: محکومیت ۴ سال
۹- افشین حیرتیان: محکومیت چهار سال
۱۰ - دیدار رئوفی: محکومیت ۳ سال
اوین (موقت - در مرحله بازجویی):
۹- کامران رحیمیان: بازداشت شده در رابطه با موسسه علمی آزاد (دانشگاه مجازی)
۱۰ - فاران حسامی: بازداشت شده در رابطه با موسسه علمی آزاد (دانشگاه مجازی)
کرج (رجایی شهر):
۱۱-جمال الدین خانجانی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۱۲- عفیف نعیمی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۱۳-بهروز توکلی: محکومیت ۲۰ سال (عضوسابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۱۴- سعید رضایی: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۱۵- وحید تیز فهم: محکومیت ۲۰ سال (عضو سابق شورا اداره کننده جامعه بهایی ایران)
۱۶ – وحید محمودی: محکومیت ۵ سال (مرحله تجدید نظر)
۱۷ – کامران مرتضایی: محکومیت ۵ سال (مرحله تجدید نظر)
۱۸ – فرهاد صدقی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر)
۱۹ - محمد بادوام: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر)
۲۰ – رامین زیبایی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر)
۲۱ – ریاض سبحانی: محکومیت ۴ سال (مرحله تجدید نظر)
مشهد:
۲۳- سیما اشراقی: محکومیت ۵ سال
۲۴- رزیتا واثقی: محکومیت ۵ سال (باز بودن پرونده جدید)
۲۵ - ناهید قدیری: محکومیت ۵ سال (باز بودن پرونده جدید)
۲۶- داور نبیل‌زاده: محکومیت ۵ سال
۲۷- جلایر وحدت: محکومیت ۵ سال
۲۸- کاویز نوزدهی: محکومیت ۲ سال
۲۹- سیما رجبیان: محکومیت ۲ سال
۳۰- نسرین قدیری: محکومیت ۲ سال
۳۱- هومن بخت آور: محکومیت ۲ سال
۳۲- فرهود اشتیاق: بازداشت در اداره اطلاعات مشهد (منتقل شده از زندان اصفهان)
۳۳ – کیوان دهقانی: منتقل شده از اداره اطلاعات اصفهان به اطلاعات مشهد
سمنان:
۳۴- بهفر خانجانی: محکومیت ۴ سال
۳۵ - سیامک ایقانی: محکومیت ۳ سال
۳۶- علی احسانی: محکومیت ۲ سال
۳۷ – افشین ایقانی: محکومیت ۴ سال و سه ماه و یک روز
خاش:
۳۸- مهران بندی: محکومیت ۳ سال و شش ماه (منتقل شده از زندان یزد)
ساری:
۳۹- طره تقی‌زاده: محکومیت ۲۲ ماه
۴۰- سمیرا سمیعی: محکومیت شش ماه
آمل:
۴۱ - هوشنگ فنائیان: محکومیت ۴ سال
اصفهان:
۴۲- نوید پروینی: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات
۴۳- نگار سبحانیان: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات
۴۴- فرشید بدخش: بازداشت موقت توسط اداره اطلاعات
یاسوج:
۴۵- علی بخش بذر افکن: محکومیت ۲ سال و شش ماه
روستا کتا از توابع یاسوج:
۴۶– امامقلی بهامین
۴۷ – جانعلی راسته
۴۸ – روزعلی ماکیده
۴۹ – حسنعلی دلاورمنش
قائم شهر:
۵۰ – فخرالدین صمیمی: محکومیت شش ماهه
ارومیه:
۵۱ – فرهود اقدسی: محکومیت شش ماه


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016